Ébreuil – Route de Chouvigny 4

Omschrijving

ROYAAL EN GOED WOONHUIS MET VEEL BIJGEBOUWEN, GROOT PERCEEL EN PANORAMISCH UITZICHT.
(download de brochure voor de uitgebreide informatie)

‘Joie de vivre’ op een magnifieke locatie. Zo laat dit unieke aanbod zich in een notendop het beste omschrijven. Het deugdelijk gebouwde woonhuis dateert uit circa 1948 en is door de huidige (Nederlandse) eigenaren in de afgelopen 18 jaar vrijwel geheel gemoderniseerd en keurig onderhouden, zonder het authentieke Franse gevoel, dat bij een dergelijk pand hoort, uit het oog te verliezen. Het geheel omvat onder andere een royaal woonhuis met 3 slaapkamers (meer slaapkamers mogelijk), 2 badkamers, een luxe keuken en een prachtige living met vide van maar liefst zo’n 95 m2 oppervlak! Naast dit fijne woonhuis zijn er ruim voldoende opstallen die als praktische bergruimte fungeren. Wat te denken van een totaal oppervlak aan schuren, garages, bergingen, kelders, overkappingen/carport, etc. van maar liefst zo’n 367 m2. Tot slot is meer dan vermeldenswaardig dat de kavel niet alleen qua uitzicht prachtig is gelegen, maar tevens doordacht en fraai is aangelegd. De woning wordt geheel gemeubileerd (inclusief zitmaaier etc.) opgeleverd. Kortom: een uniek aanbod op een meer dan unieke locatie!

Eerste verdieping

Via een vaste trap bereiken we de 1e verdieping. Hier treffen we een tweetal comfortabele slaapkamers (13 en 10 m2) en de 2e badkamer aan. Deze badkamer is voorzien van een prima douchecabine en een wastafelmeubel in dezelfde stijl uitgevoerd als in de badkamer op de begane grond.


Tweede verdieping

De overloop op de 1e verdieping biedt via een vlizotrap toegang tot de bergzolder. Deze ruimte heeft een nuttig oppervlak (gemeten vanaf 1.50 m hoog) van 7 m2 en nokhoogte is circa 1.70 m. Op de zolder staan een tweetal elektrische boilers op- gesteld. De twee boilers zorgen ervoor dat je in beide badkamers tegelijkertijd warm water kunt gebruiken.


Overige verdieping

KELDERS Onder de woning zijn een tweetal kelders van respectievelijk 32 en 26 m2. Het zijn ideale ruimtes om als garage, berging en uiteraard als wijnkelder te gebruiken. Overigens wordt de ruimte thans ook als witgoedruimte gebruikt. Alle aansluitingen zijn aanwezig. BIJGEBOUWEN Tegen het achterhuis is de grotendeels met leien gedekte grote schuur/garage van zo’n 108 m2 gebouwd. Een ideale ruimte die zich, mede door de hoge nok, uitstekend leent om bijvoorbeeld een caravan en een auto te stallen. Naast deze grote schuur/garage zijn nog een tweetal schuren aanwezig (samen groot circa 64 m2), waarvan 1 met een vliering. Achter dit gebouw treffen we nog een vrijstaand bijgebouw, dat bestaat uit een onderkel derde garage groot 28 m2 en een drietal overkappingen (abris/carports). (totaal groot 33 m2) en een verdiepte ber ging/kelder (gelegen onder de garage) van zo’n 23 m2. Tot slot is er nog een ommuur- de (pierre apparente stijl) betonplaat. Dit is een praktisch overgebleven element dat in vroeger dagen voor graanverwerking werd gebruikt. De ruimte is voldoende groot om bijvoorbeeld 2 auto’s te parkeren.


Tuin(en) verdieping

De ligging van dit object is echt magnifiek te noemen. Het object ligt op het hoogste punt, waardoor je een panoramisch uitzicht hebt over de hele Sioule-vallei. Het is een kleurrijke lappendeken van agrarische per celen en uitgestrekte velden, waar hier en daar wat fraaie woonhuizen en boerderijen zijn ingetekend. Dit alles is prachtig te overzien vanuit de ruime overkapping. Onder deze met pannen gedekte tonnelle is het goed toeven. Een heerlijke schaduwrijke plek om er te eten, te drinken, te lezen, te mijmeren en tot rust te komen. De hoogste berg in de omgeving, de Puy-de-Dome, is ondanks de afstand van zo’n 40 kilometer bij helder weer zichtbaar vanuit de tuin! Het perceel meet 2.108 m2 en is doordacht en verzorgd aangelegd. Een breed grindpad aan de tuinzijde van de de woning zorgt ervoor dat je gemakkelijk langs beide zijden van het huis met z’n bijgebouwen kunt komen en gaan. Het perceel is grotendeels aangelegd met een gazon, waardoor je het vrije zicht behoudt en het tuinonderhoud vergemakkelijkt. Zo als het bij een frans huis hoort, treffen we in de tuin druivenstokken aan. Verder zijn er diverse fruitbomen, hortensia’s, hibiscus- sen en andersoortige planten en struiken te vinden. Het groene en ruimtelijke karakter van de tuin geeft een heerlijk gevoel van vrijheid en rust. ‘Joie de Vivre!’


Bijzonderheden

De woning zelf dateert van rond 1948. Het pand is destijds op een deugdelijke wijze gebouwd en werd samen met de grote schuur deels gebruikt voor graanverwerking. De grote schuur stamt nog uit begin vorige eeuw. Zoals gezegd hebben de huidige eigenaren, samen met lokale aannemers, het geheel naar het heden getrokken, zonder daarbij het authentieke karakter uit het oog te verliezen. Zo is onder andere de kap van de living/vide geïsoleerd en heeft de woning vrijwel overa lisolerende beglazing. Vrijwel alle ramen, kozijnen en buitendeuren zijn uitgevoerd in hardhout. De gehele elektrische installatie verkeerd in een goede staat. Op het terrein staat een gastank (groot circa 1.200 liter) voor het koken en de gaskachels in het voorhuis. Warm water geschiedt via een tweetal elektrische boilers.

Wat is mijn woning waard?

Wij komen graag langs voor een waardebepaling,
gratis en vrijblijvend! Vol hieronder uw gegevens
in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.