Leerdam – Bergstraat 74

Bouwjaar 1910 Oppervlakte 72 m2
Kamers 3 Perceel 70 m2
Energielabel Onbekend

Omschrijving

Charmant vrijstaand stadspand met stenen berging, tuin en achterom.

Karakter, vrijstaand en comfort. Dat is in een notendop waar we met dit prachtige aanbod over praten. Het stijlvolle karakter van het pand valt direct op. Wat een uitstraling!

Ook de aanbouw op de begane grond is zorgvuldig ontworpen en biedt met de lichtstraat veel daglicht.
Het comfort blijkt wel uit vloerverwarming in de woonkeuken en de speksteenkachel.

Tot slot is vermeldenswaardig dat er 2 ruime slaapkamers met een vaste kast, een kleine maar complete badkamer, een fijne stadstuin, een stenen berging met entresol en een achterom aanwezig zijn.

Eigenlijk valt er niet veel meer te wensen in dit segment..

Eerste verdieping

De overloop biedt toegang aan een tweetal slaapkamers van respectievelijk 11 en 10 m2, die beide een praktische vaste kast hebben. Net als op de begane grond is op deze etage geen gebrek aan daglicht. In totaal zijn er 4 dakramen en de twee slaapkamers beschikken bovendien nog over ramen in de voor- en achterpui. Tot slot nog de badkamer. Deze is, ondanks het beperkte oppervlak, zeker compleet te noemen met een wastafel, een ligbad en een douchegelegenheid.


Tweede verdieping

Via een luikje op de achterslaapkamer is een diepe zolderberging te bereiken.


Tuin(en) verdieping

De stadstuin is gelegen op het Noorden, maar biedt desondanks veel zon. De stenen berging is ruim en beschikt tevens over een entresol. Ideaal en relatief uniek voor woningen in dit segment is de aanwezigheid van een achterom.


Bijzonderheden

De woning is rond 1910 op een stijlvolle wijze gebouwd. Naderhand is er aan de achterzijde een praktische aanbouw gerealiseerd. Hoewel de woning vrijwel geheel is gemoderniseerd zijn de oorspronkelijke karaktertrekken niet uit het oog verloren. De stijlkenmerken, zoals muurankers, het sierlijke metselwerk en de vakverdeling in de raampartijen springen direct in het oog. In 2018 is het hout- en zinkwerk van de aanbouw vernieuwd, in 2021 is er een extra aardlekschakelaar aangebracht en zijn de nokvorsten vervangen. En in 2022 is er een nieuwe HR CV combiketel geplaatst. Tevens zijn er in 2022 nieuwe knoppen op de radiatoren, een nieuw veiligheidsslot op de voordeur en een nieuwe Grohe kraan in de keuken geplaatst.

Wat is mijn woning waard?

Wij komen graag langs voor een waardebepaling,
gratis en vrijblijvend! Vol hieronder uw gegevens
in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.