Leerdam – Hoogstraat 39

Omschrijving

Stijlvol gerenoveerd stadspand met tuin, dakterrassen en atelier / kantoor grenzend aan de haven.

Wat valt er allemaal te ontdekken in dit karakteristieke stadspand uit 1860? Allereerst het royale woonoppervlak van 152 m2. Hoge balken plafonds en ruime vertrekken zijn hier kenmerkend. Vervolgens trekt het panoramische uitzicht over de haven en De Linge vanaf het dakterras direct de aandacht. Tenslotte kan worden gesteld dat het pand in de afgelopen jaren vrijwel geheel gemoderniseerd en gerenoveerd is. De term ‘als door een ringetje te halen’ is hier dan ook meer dan op zijn plaats.

Eerste verdieping

Via een fraaie houten trap in de woonkamer komen we op de 1e verdieping aan. Vanuit de overloop zijn een tweetal ruime slaapkamers (15 en 17 m2) en een moderne badkamer bereikbaar. De recent vernieuwde badkamer heeft een duoligbad, een inloopdouche, een vrijhangend 2e toilet, een wastafelmeubel en vloer- verwarming. De slaapkamer aan de achterzijde biedt overigens toegang tot een van de twee dakterrassen.


Tweede verdieping

De 2e verdieping is via een vaste trap bereikbaar. We kunnen op deze etage eigenlijk wel spreken over een studioruimte. Het forse vloeroppervlak en de toegang tot een eigen dakterras (met volledige privacy) maken dit een heerlijke slaapkamer.


Tuin(en) verdieping

Zoals gezegd zijn er twee dakterrassen met een gezamenlijk oppervlak van circa 43 m2. Beide bieden het panoramische uitzicht over de haven en De Linge en zijn op het Zuiden gelegen. Via de stadstuin is het unieke atelier bereikbaar. Het betreft een prachtige ruimte die uiteraard ook als kantoor of als berging kan worden gebruikt. Het atelier heeft een eigen ingang via de Zuidwal. Ideaal en heel praktisch.


Bijzonderheden

Het pand is gebouwd in de periode rond 1860. Sommige bronnen spreken zelfs van een bouwjaar rond 1812! Hoe dan ook, het betreft een bouwperiode waarin nog met aandacht voor de detail werd gebouwd. Deugdelijke materialen, sierlijke ornamenten en hoge plafonds zijn slechts enkele stijlelementen die we hier zullen aantreffen. Het betreft een solide bouw. Zo zijn er bijvoorbeeld forse nieuwe draagbalken toegepast. Vanaf medio 2012 is de woning op een grondige wijze gerenoveerd en gemoderniseerd. Zo is onder andere de gehele voorgevel aangepakt, de elektrische installatie vernieuwd, alle muren gestukadoord, de vloeren vernieuwd en het schilderwerk binnen en buiten aangepakt! Het gaat te ver om alle zaken hierin te kunnen bespreken. Om het volledige beeld te kunnen krijgen is een uitgebreide bezichtiging dan ook zeker aan te raden.

Wat is mijn woning waard?

Wij komen graag langs voor een waardebepaling,
gratis en vrijblijvend! Vol hieronder uw gegevens
in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.