TAXATIES…

HYPOTHEEK

Woningwaarde op papier

Als je een woning hebt gekocht of nog wilt kopen heb je behoefte aan een onafhankelijk expert die de juiste marktwaarde op papier kan zetten. Ook de geldverstrekker voor de hypotheek heeft dit rapport nodig om de financiering in gang te zetten. Als gecertificeert taxateur bij het SCVM, aangesloten bij het NWWI en het VBO, voldoet het taxatierapport van Van Wijnen Makelaardij aan alle gestelde voorwaarden. Het taxatierapport wordt door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd en kan op korte termijn worden opgemaakt.

ERFBELASTING

Taxatie met bezwaarschrift

Sinds 1 januari 2010 heeft de wetgever bepaald dat de erfbelasting wordt gebaseerd op grond van de WOZ-waarde met alle gevolgen van dien. Deze WOZ-waarde is door de gemeente bepaald aan de hand van een modelmatige taxatie zonder de woning inpandig op te nemen. Het komt in de praktijk dan ook vaak voor dat de WOZ-waarde niet realistisch is. Zo wordt er doorgaans geen rekening gehouden met achterstallig onderhoud, gedateerde voorzieningen, etcetera. Voorkom onnodig veel erfbelasting en vraag een gratis WOZ-check bij ons aan.

ECHTSCHEIDING

Objectief taxatierapport

Een echtscheiding brengt veel onzekerheden met zich mee. Moet de woning worden verkocht of blijft een van beide partners er wonen. Dit hangt af van de waarde van de woning en de financiele positie van degene die de ander wil uitkopen. De bank eist in het geval van uitkopen een taxatierapport van een onafhankelijk en gecertificeerd taxateur. Als de woning verkocht gaat worden kun je uiteraard ook bij ons terecht en starten we op met een gratis waardebepaling. Vraag Van Wijnen Makelaardij om een objectief advies.

Van Wijnen Makelaardij
Vlietskant 46  |  4141 CM Leerdam  |  T. 0345 – 610 951  |  info@vanwijnenmakelaardij.nl

Van Wijnen Makelaardij
Vlietskant 46
4141 CM Leerdam
T. 0345 – 610 951
info@vanwijnenmakelaardij.nl

Bekijk hier onze Privacy verklaring.

Wat is mijn woning waard?

Wij komen graag langs voor een waardebepaling,
gratis en vrijblijvend! Vol hieronder uw gegevens
in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.