Leerdam – Oranje Nassaulaan 50

Bouwjaar 1904 Oppervlakte 82 m2
Kamers 3 Perceel 113 m2
Energielabel Onbekend

Omschrijving

Karaktervolle 2/1 kap met 2 slaapkamers, brede dakkapel, sfeervolle tuin, berging en eigen achterom.

Wat gaat er schuil achter deze karaktervolle gevel uit begin 1900? Allereerst het hoge afwerkingsniveau. De woning is met gevoel en respect voor het karakter gemoderniseerd en gerenoveerd.

Wat direct in het oog springt is de royale dakkapel. Deze is over de gehele diepte geplaatst en zorgt voor veel ruimte en daglicht op de verdieping.

Vervolgens valt de charme van het pand op. Met het fraaie metselwerk, de glas in lood ramen, de houten daklijsten en het hoge balkenplafond kunnen we met recht van een karaktervol pand spreken. Dikwijls heeft een dergelijke woning de badkamer in een aanbouw op de begane grond. Dat is hier niet het geval. Naast een twee- tal grote slaapkamers is er op de 1e verdieping ook een prima badkamer gerealiseerd.

Verder een ruime woonkamer met een inbouwkeuken en een heerlijke tuin met schuur.

Wat kun je in dit segment nou nog meer te wensen hebben?

Eerste verdieping

De overloop biedt toegang aan een tweetal slaapkamers van respectievelijk 15 en m2, waarvan de grootste met vaste kast langs de gehele diepte. De HR CV combiketel staat keurig opgesteld in een vaste kast in de slaapkamer aan de voorzijde. Tot slot de badkamer. Deze is netjes uitgevoerd in frisse wittinten en beschikt over een ligbad met douche, een wastafelmeubel, een 2e toilet en een Velux dakraam. Net als de begane grond is ook hier veel sfeer door het zicht in de circa 2.70 hoge nok. Zoals gezegd is er op de verdieping veel daglicht door de dakkapel met zijn grote raampartijen.


Tuin(en) verdieping

De achtertuin meet zo’n 20 m2 en biedt veel privacy. Het geheel is netjes bestraat en heeft een kleine overkapping waar de tuinkussens tijdens een Hollands regenbuitje droog kunnen blijven. Dat is wel zo handig! Een stenen berging zorgt voor praktische bergruimte. Tot slot is meer dan vermeldenswaardig dat er bij dit object een achterom aanwezig is. Deze is eigendom en hoeft niet te worden gedeeld met de buren!


Bijzonderheden

De woning is rond 1904 in de jaren dertig stijl gebouwd. Een bouwperiode waarin er gebruik is gemaakt van de stijlkenmerken zoals het fraaie metselwerk, de brede overstekken, een hoog balken plafond, glas in lood ramen, etc.. Maar de tijd heeft in dit huis niet stilgestaan! Vrijwel alles aan het huis en aan de tuin is zorgvuldig en met respect voor de bouwperiode aangepakt. Het geheel maakt zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde een zeer verzorgde indruk en is helemaal op orde. Verwarming geschiedt via een HR CV combiketel (2014) en het dak is goed geïsoleerd. Ook zijn alle ramen en buitendeuren voorzien van isolerende beglazing.

Wat is mijn woning waard?

Wij komen graag langs voor een waardebepaling,
gratis en vrijblijvend! Vol hieronder uw gegevens
in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.